ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΝΕΑ
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Η Άνοιξη θρονιάστηκε για τα καλά πλέον στους φωτεινούς απογευματινούς μας περιπάτους, ενώ κάποιοι από μας έχουν ένα λόγο παραπάνω να υποδεχτούν μ’ ένα επιπλέον χαμόγελο. Οι εκδηλώσεις έχουν τον τίτλο «παιδική Άνοιξη 91» αφορούν βέβαια αυτούς που « μυρίζουν» την Άνοιξη εντονότερα απ’ ολους, διαρκούν σχεδόν ένα μήνα (μέχρι τις 20 Μαίου) και σηματοδοτούν ένα νέο πολιτιστικό ξεκίνημα για το Ρέθυμνο της Κρήτης, που μ’ αυτόν τον τρόπο αγκαλιάζει τις τρυφερές ηλικίες της περιοχής. Ετσι μέσα στο διάστημα αυτό (που ήδη άρχισε από το Σάββατο που μας πέρασε), τα παιδιά του Ρεθύμνου θα παρακολουθήσουν παραστάσεις του παιδικού θεάτρου «Αερόπλοιﻨ, του Χανιώτικου θεατρικού Εργαστηρίου, του θεάτρου «Αμόρε», κουκλοθέατρο του Τάκη Σαρρή, του θιάσου του Αντώνη Αντωνίου, Θέατρο Σκιών από τον Ευγένιο Σπαθάρη κ.λ.π.
Στη σειρά διαλέξεων και συζητήσεων θα συμμετέχουν η Ξένια Καλογεροπούλου, η Αγγελική Βαρελά, ο Μιχάλης Βάμβουκας, ο Γιάννης Σμυρνιωτάκης, η Αριάδνη Νόβακ, ο Τάκης Λαδόπουλος, ο Στέλιος Κρασανάκης, ο Γιώργος Κουκάς, ο Φιλ. Τζόουνς.
Εκτός από τις εκθέσεις – παιδικού βιβλίου του Δημήτρη και της Ελένης Καλοκύρη, μαθητικής εφημερίδας από τ0ο 1830 μέχρι σήμερα – και τη συναυλία παιδικής χορωδίας του Ωδείου Ρεθύμνης, Οργανώνεται επίσης ιατρικό συνέχδριο από την ομάδα ειδικών του Νοσοκομείου Αγ. Σοφία, με θέμα «Αιματονοσήματα του παιδιού». Τέλος σ ’ ολη τη διάρκεια της «Παιδικής Άνοιξης» θα πραγματοποιούνται εργαστήρια αισθητικής αγωγής για παιδιά και δασκάλους.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991

ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Από σήμερα και για 23 μέρες τα Ρεθεμνιωτόπουλα θα ζήσουν τη δικής τους Άνοιξη ψυχαγωγίας αλλά και ενημέρωσης, που επιμελήθηκες με πολύ φροντίδα ο Πολιτιστικός Σύλλογος της πόλης «Πολιτιστική Αναγέννηση».
Για πρώτη φορά θα δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά πλήθος θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, εκθέσεων, διαλέξεων και άλλων εκδηλώσεων.
Πολλοί θα είναι οι καλλιτέχνες που θα «κατέβουν» στην πόλη του Ρεθύμνου από όλη τη χώρα, για την «Παιδική Άνοιξη» για την πραγματοποίηση της οποίας συμπράττουν ο δήμος και η νομαρχία Ρεθύμνης, τα παιδαγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Παιδαγωγική Εταιρία Ελλάδος.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο κ.Πραματευτάκης εκ μέρους της «Πολιτιστικής Αναγέννησης», ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Αρχοντάκης και η υπεύθυνη για τον συντονισμό των εκδηλώσεων κ. Λαδιά, ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της «Παιδικής Άνοιξης».
Θα πάρουν μέρος οι θίασοι: «Αερόπλοιο», Χανιώτικο Θεατρικό Εργαστήρι», «Αμόρε», Θεατρικός Περίπλους, κ.α. ενώ ομιλίες θα πραγματοποιήσουν μεταξύ άλλων, οι : Ξένια Καλογεροπούλου και η Αριάδνη Νόβακ καθώς και η ομάδα ειδικών από το Νοσοκομείο «Αγία Σοφία» με επικεφαλής τον κ. Χαϊδά.
ΕΘΝΟΣ
9 ΜΑΙΟΥ 1991

«ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ» ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έναρξη προχθές, λήξη στις 20 Μαίου της «Παιδικής Άνοιξης» στο Ρέθυμνο, μια σειρά εκδηλώσεων για παιδιά. (Πολλές από αυτές είναι και για μεγάλους). Οργανώτρια η Πολιτιστική Αναγέννηση Ρεθύμνου με στόχο την πρόώθηση της σύγχρονης παιδαγωγικής και υγείας του παιδιού.
Συμπράττουν στην προσπάθεια η νομαρχία, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και η Παιδαγωγική Εταιρία Ελλάδος. Μεταξύ των διαπρεπών ομιλητών και η Ξένια Καλογεροπούλου («Θέατρο για Παιδιά»). Ένας από τους στόχους της Εταιρίας: Η δημιουργία Πολιτιστικού θεάτρου.

ΕΘΝΟΣ
9 ΜΑΪΟΥ 1991

Η «Παιδική Άνοιξη» στο Ρέθυμνο

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «Παιδική Άνοιξη» που άρχισαν στο Ρέθυμνο Κρήτης στις 27 Απριλίου και θα διαρκέσουν ως τις 20 Μαΐου.
Πρόκειται να ένα «μπουκέτο εκδηλώσεων για παιδιά, πολλές από τις οποίες απευθύνονται και στους μεγάλους.
Στόχος της «Παιδικής Άνοιξης» είναι να προσφέρει στο παιδί σωστή ψυχαγωγία, ενώ στους γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές περισσότερες γνώσεις γύρο από θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και υγείας του παιδιού.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του δήμου και την οργάνωση έχει αναλάβει η «Πολιτιστική Αναγέννηση», που είχε την ιδέα και πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει πολυήμερο εκδηλώσεων για παιδιά.

ΤΡΑΣΤ 17 ΜΑΙΟΥ 1991
«Αερόπλοιο» στην Κρήτη

Το «Αερόπλοιο» είναι ένα θεατρικό συγκρότημα για παιδιά, που έλαβε με΄ρος στο Φεστιβάλ παιδικού θεάτρου του Ρεθύμνου, με τον τίτλο «Παιδική Ανοιξη 91».
Το «Αερόπλοιο» παρουσίασε το έργο «Κυνήγι του δραπέτη» για παιδιά 5-10 χρόνων.
Είναι ένα έργο που προϋποθέτει ευρύτατη συμμετοχή των μικρών θεατών με μουσική Γιάννη Ζουγανέλλη, κείμενο Ν.Κοεμτσή, κοστούια Στ. Λούζη. Το ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Βαγγέλης Κτενάς και Τζίνια Κωνσταντίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991
Η «Παιδική Άνοιξη» μπήκε στο .. Ρέθυμνο

Άρχισαν αυτές τις ημέρες στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις «Παιδική Άνοιξη» , ένα μπουκέτο εκδηλώσεις για παιδιά. Η «Παιδική Άνοιξη» τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ρεθύμνου και την οργάνωση έχει αναλάβει η Πολιτιστική Αναγέννηση που είχε την ιδέα και πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει πολυήμερο εκδηλώσεων για παιδιά.
Συμπράττουν ακόμα τα παιδαγωγικά τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης και η Παιδαγωγική Εταιρία Ελλάδος (παράρτημα Κρήτης).
Σήμερα, η Ξένια Καλογεροπούλου θα μιλήσει με θέμα: Θέατρο για παιδιά – μια τέχνη παλιά και καινούρια, και λίγη ώρα αργότερα η ηθοποιός θα εγκαινιάσει έκθεση βιβλίου.
Η ομιλία θα αρχίσει στις 6 μ.μ. στην αίθουσα του δημαρχείου, στις 7 μ.μ. θα γίνει ομιλία με θέμα: «Γνωριμία με το μαύρο θέατρο – τα υπέρ και τα κατά» από την Αριάδνη Νόβακ.
Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από την Παρασκευή 3 Μαίου στο κινηματοθέατρο «ΑΥΡΑ» με το Θέατρο της Κούκλας, που θα δώσει παράσταση με το έργο του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν « Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα».
Σε όλη τη διάρκεια της «Παιδικής Ανοιξης» θα γίνονται εργαστήρια Αισθητικής Αγωγής για παιδιά, φοιτητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς.
Η «Παιδική Άνοιξη» θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαϊου. Σκοποί της Πολιτιστικής Αναγέννησης είναι:
– Η υποστήριξη και προβολή της σύγχρονης πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας.
– Η οργάνωση πολιτιστικών ανταλλαγών με στόχο τη γνωριμία του λαού μας με την πολιτιστική δημιουργία, την τέχνη και την παράδοση άλλων χωρών, η δημιουργία πολιτιστικού σχολείου και τέλος, η οργάνωση εκδηλώσεων για το παιδί και την ψυχαγωγία των κατοίκων της υπαίθρου του νομού Ρεθύμνης.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1991

ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Την παιδική τους Άνοιξη απολαμβάνουν τα παιδιά της Κρήτης. Οι εκδηλώσεις «Παδική Ανοιξη 91», που πραγματοποιούνται από χθες στο Ρέθυμνο και θα διαρκέσουν ως τις 20 Μαΐου, προσφέρουν στα παιδιά μια μεγάλη γκάμα ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και επιλογών.
Όπως είπε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Αρχοντάκης, ο στόχος της δημοτικής αρχής της πόλης- υπό την αιγίδα της οποίας τελούνται οι εκδηλώσεις – είναι να αποκτήσουν αυτές ετήσιο χαρακτήρα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για σήμερα και αύριο:
– «Το κυνήγι του δραπέτη» του Νίκου Καμτσή από το θέατρο «Αερόπλοιο» (Επισκοπή Ρεθύμνης 5.μ.μ)
– «Μια κότα με αυτοκίνητο» της Ελπίδας Μπραουδάκη, από το Χανιώτικο θεατρικό Εργαστήρι (Κιν/θέατρο Αυρα 6μ.μ)
– Την Κυριακή στις 10.πμ. στην «Αυρα» θα επαναληφθεί «το κυνήγι του δραπέτη»
Ενώ στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Λυκείου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Παιδί και βιβλίο» .

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση