Στέλιος Καγιαδάκης

 

Το τελευταίο αντίο στον πρόεδρο του ομίλου Βρακοφόρων της Κρήτης

Με αισθήματα οδύνης και ειλικρινούς λύπης για την απώλεια ενός ανθρώπου που αφιέρωσε την ζωή του στον πολιτισμό της Κρήτης και το έργο του θα μείνει ανεξίτηλο

Βουβός ήταν ο αποχαιρετισμός του Ρεθύμνου, της Κρήτης, της Ελλάδας ολάκερης στον Στέλιο Κιαγιαδακη.

Όπως αναφέρει το  goodnet.gr , ο πρόεδρος του ομίλου Βρακοφόρων της Κρήτης οδηγήθηκε σήμερα στην τελευταία του κατοικία, στην αγαπημένη του Αργυρούπολη παρουσία των στενών συγγενών που μόνο εξαιτίας των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό. Η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αξέχαστο Στέλιο εψάλει στον ΙΝ των Τεσσάρων Μαρτύρων προεξάρχοντος του Μητροπολιτη μας κ. Ευγενιου, κεκλεισμένων των θυρών και σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Τα μέτρα που ισχύουν και εφαρμόζονται εξαιτίας του κορονοϊού δεν επέτρεψαν στους πολυάριθμους φίλους του Στέλιου Κιαγιαδακη από όλη την Ελλάδα να τον αποχαιρετήσουν όπως θα ήθελαν και όπως του άξιζε. Σύσσωμη η κοινωνία όμως εξέφρασε με κάθε πρόσφορο τρόπο την βαθιά της οδύνη για τον χαμό του Στέλιου που δυστυχώς δεν κατόρθωσε να βγει νικητής και σε αυτή τη μάχη. Επώνυμοι και ανώνυμοι αναγνώρισαν την πολυδιάστατη προσφορά του εκλιπόντος στον πολιτισμό, στην κρητική παράδοση και γενικότερα στην κοινωνία.

Ο Όμιλος των βρακοφόρων Κρήτης αποχαιρέτησε τον πρόεδρο του συνοδεύοντας τον στην τελευταία του κατοικία με ένα χορό και χωρίς τη συνοδεία μουσικής.

 

Ο Στέλιος Κιαγιαδακης από όποιο μετερίζι κι αν αγωνίστηκε προσπάθησε με πάθος να κάνει πράξη τα οράματα του και πάνω απ’ όλα να διαφήμιση την Κρήτη σε όλο τον κόσμο. Το σιωπηλό χειροκρότημα της κοινωνίας μας ήταν μια πρώτη αναγνώριση των προσπαθειών του.

Ποιος ήταν ο Στέλιος Κιαγιαδάκης

 

Τον Στέλιο Κιαγιαδάκη σε όλη του τη ζωή τον χαρακτήριζαν το πάθος και η επιμονή του να πραγματοποιήσει τα οράματά του. Στα πρώτα του βήματα βρέθηκε δίπλα στον αξέχαστο Παύλο Βαρδινογιάννη που ήταν ένα σχολείο ζωής γι΄ αυτόν.
Ασχολήθηκε με επιτυχία με το εμπόριο αυτοκινήτων για πολλά χρόνια και έστρεψε παράλληλα το ενδιαφέρον του σε πολλούς τομείς πάντα με επιτυχία.

Ήταν πρόεδρος στην ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη Ρεθύμνου, ήταν πρόεδρος στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών του Ρεθύμνου και μάλιστα κατείχε το μεγαλύτερο βαθμό για έφεδρο αξιωματικό στη χώρα. Πάνω από όλα, όμως, ήταν πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, ενός ιστορικού συλλόγου με ρίζες και παράδοση, που επί των ημερών του εκτοξεύθηκε και μετέφερε την Κρήτη σε όλη την υφήλιο.

Εκδηλώσεις, εμφανίσεις σε κάθε σημείο του πλανήτη και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έγινε επί της προεδρίας του ο κορυφαίος πρεσβευτής του νησιού. Έτσι, έμαθαν σε όλο τον κόσμο τον Στέλιο Κιαγιαδάκη και έτσι τον χειροκρότησαν.
Η αγαπημένη του Μαρία στάθηκε φύλακας – άγγελος στο πλευρό του κυρίως στα δύσκολα. Ενώ τα παιδιά του, ο Χάρης και η Αιμιλία, ήταν πάντοτε σημεία αναφοράς γι’ αυτόν και υπερηφάνειας. Όπως και τα εγγόνια που αξιώθηκε να δει.
Η Κρήτη αποχαιρετά τον Στέλιο Κιαγιαδάκη όχι με τον τρόπο που θα ήθελε, ούτε με τον τρόπο που του αξίζει.
Είναι, όμως, βέβαιο ότι το έργο που αφήνει πίσω του θα τον κρατά ζωντανό στη μνήμη όλων.

OI ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ
Συλλυπητήρια μηνύματα, με το άκουσμα του θανάτου του προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, έστειλαν οι φορείς του νησιού.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης
Ένας ξεχωριστός άνθρωπος “έφυγε” από κοντά μας. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης, μετέτρεψε την αγάπη του για την κρητική παράδοση και του Ρέθυμνο σε διαχρονική προσφορά. Τον αποχαιρετούμε όλοι με βαθειά λύπη, εκφράζοντας τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα έναν άξιο εκπρόσωπο της Κρητικής παράδοσης, τον Στέλιο Κιαγιαδάκη.
Ο επί σειρά ετών δραστήριος πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνης, συνέδεσε το όνομά του με την Κρητική παράδοση, όπου με τα χορευτικά συγκροτήματα και τις δράσεις του, προέβαλε και διαφήμιζε σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.
Σε όλη την πορεία του χαρακτηριζόταν για το ήθος, τον δυναμικό του χαρακτήρα και την αγάπη του για την Κρητική τέχνη και έτσι θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

 

Ο Βουλευτής Ρεθύμνου Ανδρέας Ξανθός

Ένας ξεχωριστός Ρεθυμνιώτης «έφυγε» από κοντά μας. Θα παραμείνει όμως ζωντανή στη μνήμη όλων μας η αγάπη, η ευαισθησία, η αφοσίωση και η αναγνωρισμένη συμβολή του Στέλιου Κιαγιαδάκη στη διατήρηση και προβολή της κρητικής παράδοσης.
Θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στους φίλους και στους συνεργάτες του στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.

O περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. Ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή
Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας Στέλιου Κιαγιαδάκη, ενός γνήσιου Κρητικού και θιασώτη της τοπικής παράδοσης . Ο εκλιπών, ως Πρόεδρος επί σειρά ετών του ιστορικού Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, γαλούχησε γενιές στην κρητική μουσική παράδοση και με τη δική του μοναδική συμβολή η κρητική μουσική και ο χορός έγιναν αναγνωρίσιμα στο πανελλήνιο και παράλληλα έγιναν το όχημα για να διαφημιστεί και να αγαπηθεί ο τόπος μας, και να ταξιδέψει ο πολιτισμός και η πλούσια ιστορία της Κρήτης σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας περήφανος Κρητικός, που εργάστηκε με πάθος για το ιδεώδες της κρητικής παράδοσης, ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να διατηρείται στο ακέραιο η επαφή με τις ρίζες και την ταυτότητά μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

 

O δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης
Τη βαθιά του λύπη για τον πρόωρο και αδόκητο χαμό του αγαπητού συμπολίτη και προσωπικού του φίλου Στέλιου Κιαγιαδάκη, κατέθεσε με συλλυπητήρια επιστολή του, στην οικογένεια του εκλιπόντος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης.
Υπογραμμίζοντας ότι η απώλεια του εκλεκτού συμπολίτη αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην κοινωνία μας, ο Δήμαρχος εξήρε τις αρετές και το φιλοπρόοδο πνεύμα του Στέλιου Κιαγιαδάκη, το οποίο αποτυπώθηκε σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής, κι επαγγελματικής του ζωής.
Εξίσου αναγνωρίσιμη από το Δήμαρχο, είναι και η πλούσια ανθρωπιστική, κοινωνική και πολιτισμική δράση του εκλιπόντος, την οποία κατέθετε πάντοτε με θετική διάθεση, δοτικότητα και έμπνευση σε κάθε συνεργασία του με το Δήμο Ρεθύμνης.
Ο κ. Μαρινάκης διαβεβαίωσε τους οικείους του Στέλιου Κιαγιαδάκη ότι στη σκέψη όλων θα παραμείνει πάντοτε ως ο ευγενής, δυναμικός, και δραστήριος συμπολίτης και φίλος που με τη γνωστή αισιοδοξία, το πάθος, τη ζωντάνια και την εκλεπτυσμένη εξωστρέφεια του συνέδραμε με κάθε δυνατό τρόπο τον πολιτισμό, την παράδοση και την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου μας, αξιοποιώντας τις ιδιότητες του ως γνήσιος Ρεθυμνιώτης ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνης και ως Πρόεδρος ενός από τους πιο πρωτοπόρους και δραστήριους Συλλόγους του Ομίλου Βρακοφόρων.
Εκφράζοντας τη λύπη του για την αδυναμία, λόγω των ειδικών υφιστάμενων συνθηκών, να παρασταθεί τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι Ρεθυμνιώτες, στην εξόδιο τελετή του εκλιπόντος, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ελπίδα να δοθεί σύντομα η ευκαιρία να αποδώσει όλη η ρεθυμνιώτικη κοινωνία την οφειλόμενη τιμή στον συμπολίτη Στέλιο Κιαγιαδάκη.

Η ΤΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με πάθος τον λαϊκό μας πολιτισμό και την κρητική παράδοση. Στις κοινωνικές του σχέσεις διέκρινε κανείς έναν ευγενικό και ανοιχτόκαρδο άνθρωπο. Για τον πρόωρο χαμό του εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θλίψη στον ΣΕΑΝ Ρεθύμνου
“Με ανείπωτη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου, πληροφορήθηκε μόλις τώρα το πρόωρο «φευγιό» του αείμνηστου και αναντικατάστατου Προέδρου μας ΣΤΕΛΙΟΥ Χ. ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ, που υπήρξε για όλους μας πρότυπο, δύναμης ζωής και δημιουργικότητας, με διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα Πολιτιστικά δρώμενα, όπως και στο Σώμα των Εφέδρων Αξιωματικών, στην πόλη μας, σε όλη την Κρήτη, αλλά Πανελλαδικά και εκτός Ελλάδας, που πραγματικά δεν τα χωράει ανθρώπινος νους.
Μετά από αυτό το θλιβερό μαντάτο, συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και αποφάσισε:
1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. ή αντιπροσωπεία του, εφόσον επιτραπεί, στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.
2. Να καταθέσει αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη αναγκών προστατευτικού υλικού των εργαζομένων του. και
3. Να υποστείλει μεσίστια τη Σημαία του Συνδέσμου για εννέα ημέρες”.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Με μεγάλη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης πληροφορήθηκε πριν από λίγο τον θάνατο του προσφιλούς μας Προέδρου ΣΤΕΛΙΟΥ Χ. ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ. Ο εκλιπών υπήρξε για όλους μας πρότυπο δύναμης ζωής και δημιουργικότητας και μπροστάρης σε διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα κοινά και στα πολιτιστικά δρώμενα και του τόπου μας με εκδηλώσεις προβολής της Κρητικής Παράδοσης σε ολόκληρη την Κρήτη, στο Πανελλήνιο, αλλά ακόμη και στα πέρατα του κόσμου!
Μετά από αυτό το θλιβερό γεγονός, συνήλθε εκτάκτως σε τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. του Ομίλου μας και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εξουσιοδοτήσει το μέλος του Δ.Σ. και μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος Γιάννη Πετράκη, προκειμένου να εκπροσωπήσει το Δ.Σ. στη νεκρώσιμη ακολουθία και να μεταφέρει στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια, δεδομένου ότι, λόγω των περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας, δεν μπορεί να παραστεί κάποιος στην κηδεία του, εκτός από τα στενά μέλη της οικογένειάς του.
2. Να παρευρεθεί τιμητικό άγημα του Ομίλου στην ταφή του στην Αργυρούπολη.
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκ μέρους του Ομίλου.
4. Να δημοσιευθεί το παρόν στις τοπικές εφημερίδες και να αναρτηθεί στις διαδικτυακές σελίδες του Ομίλου.
Ρέθυμνο, 3 Απριλίου 2020
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης

Το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου

Το Δ.Σ. και τα Μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνης αισθάνθηκαν μεγάλη θλίψη στην είδηση της εκδημίας του ακάματου αγωνιστή της Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού, άξιου συμπολίτη μας, Στέλιου Κιαγιαδάκη, προέδρου , επί σειρά ετών, του Παραδοσιακού Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών κ.α.

Μεγάλη είναι και η αίσθηση « απώλειας» ενός δραστηρίου, εμπνευσμένου, πιστού στα Ελληνικά Ιδανικά, τέκνου του Ρεθύμνου μα και της Κρήτης μας ο οποίος με τον Όμιλό του την εκπροσωπούσε επάξια σ’όλα τα μέρη της Γής όπου υπάρχουν Κρητικοί.

Το παράδειγμα της ένθερμης αγάπης και αφοσίωσης στο έργο του, με μεράκι και επιμονή , είναι πολύτιμο παράδειγμα προς μίμηση, προ πάντων, μάλιστα, σε τούτους τους χαλεπότατους καιρούς που τόσοι κίνδυνοι καραδοκούν για να δράσουν ενάντια στον Ιερό μας Τόπο.

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας συμμετέχοντας στο πένθος της οικογένειάς του και αντί στεφάνου, θα προσφέρει ένα ποσόν στην «Χριστιανική Γωνιά» για τα συσσίτια της εκκλησίας, στην μνήμη του.

«Καλό κι ευλογημένο το τελευταίο σου ταξίδι, Στέλιο!».

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνης

Με μεγάλη λύπη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποχαιρετά έναν αγαπημένο φίλο!
Με μεγάλη λύπη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποχαιρετά τον Στέλιο Κιαγιαδάκη, Πρόεδρο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου που έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μια δύσκολη μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με την υγεία του.
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και ως πιστός φίλος δεν ξεχνούσε ποτέ τα παιδιά του Χαμόγελου!
Κάθε Χριστούγεννα επισκέπτονταν τα σπίτια του Οργανισμού με τους χορευτές και τα μέλη του Ομίλου Βρακοφόρων, μεταφέροντας ευχές και ένα κομμάτι της Κρητικής Παράδοσης μοιράζοντας έτσι απλόχερα καλοσύνη και αγάπη. Ένας ζεστός άνθρωπος με γενναιοδωρία και ευγένεια ψυχής! Έτσι θα τον θυμόμαστε!
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του και στον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης.

Απόφαση Ψηφίσματος Αγγελίας Θανάτου Κιαγιαδάκη Χ. Στέλιου, για τριήμερο πένθος στην γενέτειρά του Αργυρούπολη Ρεθύμνης

Στο έκτακτο Συμβούλιο της Κοινότητας Αργυρούπολης, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 και ώρα 7:00 μ.μ. με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με την ΠΝΠ / ΦΕΚ 55 11/03/2020), οι Σύμβουλοι όπως ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δεληγιαννάκη Κ. Ιωάννη έγινε, πριν από λίγες ώρες, γνωστό ότι απεβίωσε σε νοσοκομείο της Αθήνας ο συντοπίτης μας Στέλιος Κιαγιαδάκης.

Τον Στέλιο Κιαγιαδάκη σε όλη του τη ζωή τον χαρακτήριζαν το πάθος και η επιμονή του να πραγματοποιήσει τα οράματά του.

Γεννήθηκε το 1955 στο Ρέθυμνο και ήταν γιός του Χαράλαμπου Κιαγιαδάκη και της Ευρυδίκης Δεληγιαννάκη. Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Φραγκιαδάκη και είχε δύο παιδιά την Αιμιλία και τον Χαράλαμπο. Έκανε τα πρώτα του βήματα στην γενέτειρα του την Αργυρούπολη Ρεθύμνου και έζησε από κοντά την ανάπτυξη του χωριού του, την εποχή που ο πατέρας του ήταν Πρόεδρος της Κοινότητας.

Έμαθε τα πρώτα του γράμματα στην Αργυρούπολη και τελείωσε το εξατάξιο γυμνάσιο Πειραιά. Το 1972 ίδρυσε παράνομα στον Πειραιά το ραδιοφωνικό σταθμό «Ερωτόκριτος» για τους Κρητικούς του Λεκανοπεδίου. Το Σεπτέμβριο του του 1974, οργάνωσε ανθρωπιστική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους φοιτητές στο Πολυτεχνείο. Το 1975 υπηρέτησε την θητεία του φοιτώντας  στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στο Ηράκλειο. Κατά την διάρκεια της θητείας του ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός επιμελήθηκε και παρουσιάζε την εκπομπή της ΣΕΑΠ στην ΥΕΝΕΔ Ηρακλείου.

Το 1977 πρωτογνωρίστηκε με την πολιτική όπου ενεργοποιήθηκε στο κόμμα των νεοφιλελεύθερων στο πλευρό του Παύλου Βαρδινογιάννη, του οποίου υπήρξε ο πιστός και ο ανιδιοτελής συνεργάτης του, όπως ο ίδιος τον αποκαλούσε, μέχρι το θάνατο του. Σαν μαθητής του Παύλου Βαρδινογιάννη διδάσκεται πολλά από αυτόν.

Το 1981 αναλαμβάνει πρόεδρος στην ιστορική ομάδα του «Άρη» Ρεθύμνης, με την οποία παίρνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου κύπελο και πρωτάθλημα και την οδηγεί στην Εθνική κατηγορία. Το 1983 αποδεικνύοντας ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν έχει χρώμα, αναλαμβάνει την προεδρία του θρυλικού «Κεραυνού», παίρνοντας και πάλι για πρώτη φορά στην ιστορία και αυτού του Συλλόγου, κύπελο και πρωτάθλημα και τον οδηγεί στην Εθνική κατηγορία.

Το 1990 ανέλαβε τον Όμιλο των Βρακοφόρων Κρήτης, στο Ρέθυμνο, του οποίου ήταν Πρόεδρος μέχρι και σήμερα. Μετατρέπει το σύλλογο στο μεγαλύτερο παραδοσιακό φορέα της Κρήτης ο οποίος προβάλλει με το καλύτερο δυνατό τρόπο την Κρήτη, τα ήθη και τα έθιμα της, ενώ αποτελεί την αιχμή του δόρατος της τουριστικής προβολής του νησιού σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, των Ένωση Ξενοδόχων Κρήτης και το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου.

Το 1992 ιδρύει και χρηματοδοτεί τον Ιππικό Όμιλο Ρεθύμνου, του οποίου υπήρξε και πρόεδρος, δίνοντας την δυνατότητα στους Ρεθεμνιώτες και ιδιαίτερα στους νέους, να έρθουν κοντά στα άλογα και να διασωθεί το είδος, στο νομό, που έτεινε προς εξαφάνιση.

Το 1994 εμπλέκει ουσιαστικότερα στην πολιτική και εκλέγεται μέλος του πρώτου αιρετού Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνης. Αναδεικνύεται πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Νομαρχιακός Σύμβουλος, στο συνδυασμό του και γίνεται γραμματέας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Έχει τιμηθεί για την προσφορά του στα κοινά με: το μετάλλιο του Πατριαρχείου από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Θεόδωρο, με το μετάλλιο του Μακαρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο στην Λευκωσία, με την διάκριση της πόλης των Αθηνών από τον Δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Ηρώδειο, με το μεταλλείο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνας, με το μεταλλείο του Πρωθυπουργού από τον Κώστα Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Επίσης, έχει τιμηθεί από την Παγκρήτιο Νεολαία στα Χανιά, από την Παγκρήτια Ένωση Αθηνών, από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής και από τους Συλλόγους Κρητών, Θεσσαλονίκης, Λέσβου και Σαντορίνης.

Είχε αρθρογραφήσει στις εφημερίδες: «Εβδομάδα», «Ελευθερία», «Κρητική Επιθεώρηση», «Κήρυκα», «Γνώμη» και «Αγώνα της Κρήτης»

Ήταν πρόεδρος στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών του Ρεθύμνου και μάλιστα κατείχε το μεγαλύτερο βαθμό αυτό του Ταξιάρχου, για έφεδρο αξιωματικό στη χώρα. Πάνω από όλα, όμως, ήταν πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, ενός ιστορικού συλλόγου με ρίζες και παράδοση, που επί των ημερών του εκτοξεύθηκε και μετέφερε την Κρήτη σε όλη την υφήλιο.

Συμμετείχε σε εκδηλώσεις και εμφανίσεις σε κάθε σημείο του πλανήτη και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έγινε επί της προεδρίας, του ο κορυφαίος πρεσβευτής του νησιού. Έτσι, έμαθαν σε όλο τον κόσμο τον Στέλιο Κιαγιαδάκη και έτσι τον χειροκρότησαν.

Η μάχη που έδινε εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος με έναν ύπουλο αντίπαλο ήταν γνωστή. Ενδόμυχα όλοι ήθελαν να πιστεύουν ότι ο Στέλιος θα τα καταφέρει και πάλι και θα βγει νικητής. Όμως, δυστυχώς διαψεύστηκαν.

Είναι, όμως, βέβαιο ότι θα τον κρατά ζωντανό στη μνήμη όλων, το έργο που αφήνει πίσω του.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δεληγιαννάκης Κ. Ιωάννης πρότεινε προς το Κοινοτικό Συμβούλιο την σύνταξη της σχετικής απόφασης – ψηφίσματος όπως παρακάτω, το όποιο και ομόφωνα ενέκρινε ως ακολούθως εκφράζοντας την βαθύτατη θλίψη για την απώλεια του συντοπίτη μας Κιαγιαδάκη Χ. Στέλιου:

  1. Να κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Κοινότητα Αργυρούπολης Ρεθύμνου
  2. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του και τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κατά την παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, όσο και στην αμέσως επόμενη τακτική συνεδρίαση του
  4. Να αναρτηθεί μεσίστια η Σημαία, σε όλη την Κοινότητα Αργυρούπολης, επί τριήμερο
  5. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του
  6. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό αντί στεφάνου σε φορέα που θα επιλέξει η οικογένεια του
  7. Να δημοσιευθεί το παρόν στο Τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα της Κοινότητας Αργυρούπολης

Λόγω των μέτρων της ισχύουσας κατάστασης για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοίου στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή του, δεν επιτρέπεται να παραστεί κανένα από τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου αλλά και κανένας άλλος, εκτός από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον (έως 10 άτομα συνολικά).

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αργυρούπολης
Δεληγιαννάκης Κ. Ιωάννης’
Αποχαιρετισμός στον φίλο Στέλιο Κιαγιαδάκη

Τα πένθιμα τζη εφόρεσε η Κρήτη μας και πάλι!!

Ένα μεγάλο Κρητικό!!Το Στέλιο ν´αποβγάλει…

Πάλι θλιμμένη χαραυγή, χάραξε για την Κρήτη

Πάλι σκυφτό με δάκρυα!! θωρώ τον Ψηλορείτη.

Το Στέλιο αποχαιρετά η Κρήτη μας θλιμμένη..

Πλημμυρισμένη δάκρυα και μαυροφορεμένη.

Είχε οράματα πολλά!! και είχε κατορθώσει.

Την Κρητική Παράδοση ψηλά να την ορθώσει.

Έφυγες φίλε κι αδερφέ κι ο κόσμος τα χει χάσει.

Πώς να πιστέψει! Πώς μπορεί; Και πώς να σε ξεχάσει;

Πώς να δεχτούμε οι φίλοι σου, πώς δεν υπάρχεις τώρα;

Πού ήσουν βράχος όρθιος κάθε στιγμή και ώρα ;

Πώς να το εννοήσουμε, και ποιος να το πιστέψει!

ο Κιαγιαδάκης «ΕΦΥΓΕ» και δε θα επιστρέψει!

Αξίες Υπηρέτησε κι Ιδανικά μεγάλα!!

Πατρίδα και Παράδοση!! Πολιτισμό καί άλλα.

Οι φίλοι σέ θαυμάζαμε, για την διάνοιά σου.

Σκληρό είναι τό κτύπημα, στην Οικογένειά σου!

Ποιόν να παρηγορήσουμε, πού θά σαι πιά μακρυά μας;

Αφού κι εμάς σάν ποταμός, κυλούν τά δάκρυά μας;

Η Κρήτη σ αποχαιρετά και δε θα σε ξεχάσει.

Γιατί σουνα γι αυτήν πολλά!! Και τώρα θα τα χάσει.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή, δυο λόγια θα σού πούμε:

Πώς δε θα σε ξεχάσουμε!! Πάντα θα σ´αγαπούμε.

«ΕΦΥΓΕΣ»!! Μα δεν έφυγες!! Κοντά μας πάντα θα σαι.

Μ ένα γλυκό χαμόγελο, στη σκέψη θα πλανάσαι.

Αντίο φίλε κι αδερφέ!! Κι όπου κι αν πας και φτάσεις!!

Μην πιεις νερό τής λησμονιάς,τούς φίλους και ξεχάσεις.

ΚΩΣΤΗΣ Ι.Γ. ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ

-Ο Κιαγιαδάκης «έφυγε» και μαχαιριά μεγάλη στην κρητική παράδοση έδωκι ο χάρος πάλι.
-Μπροστάρης στην παράδοση, λεβέντης στη φανιά ν-του, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά ν-του.
-«-Να ‘χεις ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, Πρόεδρε των Προέδρω, πρώτε των πρωτοχορευτώ, και πρώτε των εφέδρω.
-Κι αν κόσμος ‘που σε λάτρεψε δεν ήτο στην κηδεία θα ‘σαι για πάντα μέσα μας κι η μνήμη σου ΑΙΩΝΙΑ».

Απρίλης του 2020
ΓΙΩΡΓΗΣ ΛΕΚΚΑΣ*
 

Αφήστε μια απάντηση