Παραμυθοσαλάτα

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας αστερίας στο βυθό της θάλασσας.

Ο Αστερίας είχε γενέθλια και κάλεσε όλα τα ψάρια του βυθού στο πάρτι που θα γινόταν το ίδιο βράδυ.

Παρ’ όλο που είχε γενέθλια ήταν πολύ στεναχωρημένος γιατί θεωρούσε πως δεν ήταν σημαντικός εκεί στο βυθό. Παρόλη τη στεναχώρια του όμως φόρεσε το μεγαλύτερο χαμόγελό του και περίμενε τους φίλους του.

Είχε χρόνο στη διάθεση του και καθώς ήταν μόνος του αισθάνθηκε ασφυκτικά και βγήκε στην άμμο να πάρει αέρα.

Ήταν φιλικός με το βυθό αλλά τον αστακό δεν τον πήγαινε με τίποτα.

Ο Κάβουρας όμως που αγαπούσε τον αστερία και τον Αστακό σκέφτηκε ότι έπρεπε να τους συμφιλιώσει. «Ή μήπως -σκέφτηκε- να τους αφήσω να βγάλουν τα μάτια τους»;- εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα..

Ο αστερίας σκέφτηκε να μην καλέσει τον κάβουρα στο πάρτι του ή να τον καλέσει και να του κάνει κάτι; Οργάνωσε μια μεγάλη μονομαχία. Τα μαλάκια εναντίον των αστακών. Κάλεσε έναν ιππότη τον Λάνσελοτ να φέρει την πανοπλία του και να γίνει ο κριτής του αγώνα.

Η ώρα της μονομαχίας φτάνει. Ήρθαν από όλες τις θάλασσες του κόσμου καβουράκια, αστακοί, γαρίδες κ.α για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Όμως την ώρα που ήταν να αρχίσει ο αγώνας ακούστηκε ένα μεγάλο ΜπΑΜ! Ήταν ο δυναμίτης από κάποιους ψαράδες.

Για καλή του τύχη ήταν σε πολύ βαθιά νερά κι έτσι η αρένα ήταν προφυλαγμένη και μπόρεσαν να συνεχίσουν τον αγώνα.

Όμως ο αστερίας σκέφτηκε και βγήκε στο πλήθος να ανακοινώσει τον στόχο και τον λόγο του αγώνα.

Κι ενώ οι διαθέσεις του πριν συμβεί το γεγονός αυτό στο βυθό ήταν άγριες για τον αστακό, τώρα άρχισε να βλέπει ότι ήταν ευκαιρία να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.

Προβληματισμένος ο αστερίας σκέφτεται να διακόψει τη διαμάχη.

Φωνάζει τότε τον φίλο τον κάβουρα και τον συμβουλεύει τι να κάνει με το θέμα.

Ο κάβουρας έπαθε νευρικό κλονισμό από το δυναμίτη και ορμάει στην αρένα και τρωει τα μαλάκια ένα ένα.

Αφήστε που ένιωθε ότι ήταν η κοκκινοσκουφίτσα κι έψαχνε για τον κακό τον λύκο!! Το θέμα της ασθένειας του κάβουρα έφτασε στα 3 γουρουνάκια τα οποία έκαναν συμβούλιο και αποφάσισαν ότι πρέπει να μάθουν κολύμπι για να λύσουν το πρόβλημα. Αγόρασαν φιάλες κι έπεσαν στο νερό.

Ο αστερίας βλέποντας όλη αυτή την τροπή που άλλαξαν από τη μία στιγμή στην άλλη δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του, συγκλονισμένος από τα όσα συνέβαιναν γύρω του, νιώθοντας και λίγο ένοχος. Σκεφτόταν μήπως αυτός έφταιγε για όσα συνέβαιναν.

Αστακός και αστερίας αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι μπορούν να χάσουν τη ζωή τους. Ο ιππότης Λάνσελοτ καθόταν σε μια μεριά και προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει όλα όσα συνέβαιναν γύρω του κι εκείνη τη στιγμή χτυπάει το κινητό του και ήταν ο Ρομπέν των δασών. Και του λεει: «Έλα μεγάλε η Χιονάτη ετοιμάζεται να το σκάσει με τον κακό τον λύκο». Ο Λάνσελοτ δίνει αμέσως εντολή να στον παπουτσωμένο γάτο να αποτρέψει το κακό. Και ξαφνικά ξύπνησε ο αστερίας στην άκρη της άμμου. Έτρεξε γρήγορα στο πάρτι του και γλέντησε με τους φίλους του στο βυθό της θάλασσας.

ΔΟΥΒΛΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

ΚΟΥΝΕΛΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΑΛΙΟΝΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΟΥ ΘΩΜΑΗ

ΛΑΔΙΑ ΝΕΛΛΗ

Αφήστε μια απάντηση