Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ρεθύμνου ύμνησε την αγάπη

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ρεθύμνου ύμνησε την αγάπη
23/02/2019
Της ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΣΚΑΡΒΕΛΗ
 
Με θέμα την Αγάπη πραγματοποιήθηκε μια ακόμα εκδήλωση του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ρεθύμνου «Ερωφίλη» το απόγευμα της Τετάρτης στην αίθουσα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.
Η επιτυχία, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω, ήταν δεδομένη, επειδή το θέμα αποτελεί θεμελιώδες κεφάλαιο της φιλοσοφίας του Σοροπτιμισμού.
Η αγάπη στο συνάνθρωπο, στο περιβάλλον, στην δημιουργία, σε ό,τι οδηγεί τον άνθρωπο σε ψηλότερες πνευματικές σφαίρες είναι η κατευθυντήριος δύναμη στις δράσεις του Ομίλου. Έτσι η εκδήλωση της Τετάρτης συγκέντρωνε ενδιαφέρον χάρις και στη σύνθεση του πάνελ των ομιλητών που κάλυπταν κάθε φάσμα της κοινωνικής ζωής.
«Η αγάπη κινητοποιεί και εμπνέει» ήταν ο τίτλος και με αυτή την εκδήλωση ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος καλούσε την τοπική μας κοινωνία να συζητήσει για την αγάπη, να εκφράσει ελεύθερα σκέψεις και συναισθήματα με έναυσμα την προσέγγιση επιστημόνων και καλλιτεχνών στην αγάπη. Μια μεγάλη διαχρονική αξία που ενέπνευσε τόσους ποιητές και έδωσε πνοή στο χρωστήρα μεγάλων ζωγράφων όλων των εποχών.
Η συμμετοχή του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευγενίου ήταν ιδιαίτερα τιμητική, γιατί ο πνευματικός μας ηγέτης διαθέτει και το μεγάλο χάρισμα της βαθυστόχαστης σκέψης που εκφράζει με ιδιαίτερα χαρισματικό τρόπο.
Η κ. Μαρίτα Αβερυκίου Κασιμάτη, γιατρός, έδωσε με μεγάλη άνεση την άλλη διάσταση της έννοιας της αγάπης από την οπτική του επιστήμονα που αγωνιά και συμπάσχει με τον πάσχοντα συνάνθρωπο προσπαθώντας να τον ανακουφίσει και να τον απαλλάξει από το πρόβλημά του.
Η ψυχολόγος κ. Αλεξία Βαονάκη, με μοναδική ευαισθησία κατέθεσε τις δικές της απόψεις με την εμπειρία του επιστήμονα αλλά και του σκεπτόμενου ανθρώπου.
Από τις εκλεκτές συμμετοχές και ο γνωστός καλλιτέχνης γραφίστας κ. Στέλιος Καλογεράκης, που με το μεγάλο του ταλέντο που του έχει επάξια προσφέρει τόσες διακρίσεις ως τώρα ανέπτυξε το θέμα του δεξιοτεχνικά. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα φιλοτεχνήσει έναν πίνακα με βάση όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση και θα τον προσφέρει στον Όμιλο ενισχύοντας τη φιλανθρωπική του δράση.
Η μαθήτρια Εύα Πολιτάκη, μας είναι γνωστή από το φωνητικό της ταλέντο που της έδωσε και το πρώτο βραβείο σε πρόσφατο παγκρήτιο διαγωνισμό. Οι αναρτήσεις της με έντεχνα τραγούδια της έχουν μέχρι τώρα χαρίσει αρκετές χιλιάδες προβολές και εγκωμιαστικά σχόλια Όπως φαίνεται όμως διαθέτει και χάρισμα γραφής. Έτσι που όπως εύστοχα παρατήρησε ο Σεβασμιότατος κ.κ. Ευγένιος, η Εύα μας τα είπε όλα μιλώντας μας για την αγάπη.
Ο κ. Μιχάλης Τρούλης από τις πνευματικές μορφές της πόλης μας δικαίωσε τη φήμη του ακόμα μια φορά δίνοντας τη δική του οπτική στο θέμα, γοητεύοντας το ακροατήριο.
Ενδιαφέρουσες ήταν και οι καλλιτεχνικές συμμετοχές, όπως η ποίηση του Χρήστου Λιονή καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης και λογοτέχνη που διάβασε η σοροπτιμίστρια κ. Ρένα Κουτσαλεδάκη.
Ο κ. Αντώνης Βάμβουκας μουσικός και καθηγητής κιθάρας έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση καταχειροκροτούμενος όπως επίσης ενθουσίασε και η συμμετοχή της χορωδίας του πολιτιστικού συλλόγου Σταυρωμένου που με τη διεύθυνση του εκλεκτού εκπαιδευτικού κ. Γιάννη Σκεπετζή μας παρουσίασε ένα υπέροχο πρόγραμμα με τραγούδια για την αγάπη.
Στον χαιρετισμό της εξάλλου η νέα πρόεδρος κ. Μαρία Στριλιγκά αναφέρθηκε στο πνεύμα της εκδήλωσης, που είχε σκοπό να συνεχίσει τη δράση του Ομίλου με τη μεγάλη κοινωνική προσφορά που έχει επάξια κατακτήσει μια ιδιαίτερα θέση στο πολιτιστικό μας γίγνεσθαι.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Πολιτάκης

Αφήστε μια απάντηση