Ούτε μια ψήφος στη Μοναρχία.

Εφημ. Ρεθεμνιώτικα Νέα

6/12/1974

Οριστική καταδίκη του Βασιλικού Θεσμού και του Κων/νου ήταν το μήνυμα που ξεπήδησε την Κυριακή στην Αίθουσα του Ωδείου από τους συγκεντρωθέντας για την σύσταση της 100μελούς Επιτροπής Αγώνος για την ΑΒΑΣΙΛΕΥΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όπως είναι γνωστό η Επιτροπή αγώνος σε εφαρμογή του Νομοθετικού Διατάγματος για το Δημοψήφισμα συνεκάλεσε την Κυριακή  στο Ωδείο όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη σύσταση της Επιτροπής.

Παρα την πλημμελή ενημέρωση – η πρόσκληση δημοσιεύθηκε μόνο την ίδια μέρα και δεν κατέστη δυνατό να γνωστοποιηθεί ευρύτατα – η προσέλευση πολιτών από όλες τις κοινωνικές τάξεις και απ’ όλα τα κόμματα ήταν σημαντική .

Εκτός των παρευρεθέντων, μέγας ήταν ο αριθμός των συμπολιτών οι οποίοι την Κυριακή και χθες δια τηλεφωνημάτων τους εις την Εφημερίδα μας και στα μέλη της Επιτροπής αγώνος ζήτησαν τη συμμετοχή τους.

Μετά την υπογραφή της σχετικής ιδρυτικής πράξεως στην αίθουσα του Ωδείου ανέλυσε δι’ ολίγων το νόημα του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής ο Δικηγόρος κ. Γ. Δρανδάκης. Στη συνέχεια ομίλησε ο Δ/ντης της Εφημερίδας μας ι. Ιωάννης Χαλκιαδάκης ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερεν ότι εις τον Νομό μας με τη γνωστή δημοκρατική  συνείδηση του συνόλου των κατοίκων ου, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής στο Ρέθυμνο να είναι το τιμητικότερο από όλους τους Νομούς της Ελληνικής Επικράτειας υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας.

Κατόπιν αντιλλάγησαν απόψεις και έγιναν διάφοροι προτάσεις επι οργανωτικών θεμάτων.

Επι των διαφόρων προτάσεων ομίλησαν οι κ.κ. Εμμανουήλ Λουκάκης Πολ. Μηχανικός, Εμμ. Τσιριμονάκης Δικηγόρος , Ι. Φουρφουλάκης Δικηγόρος, Στέλιος Πιπεράκης κ.α.

Εν συνεχεία ενεκρίθει παμψηφεί η κατωτέρω διακήρυξις και εξελέγη 12μελής Συντονιστική Επιτροπή Αγώνος υπέρ της Αβασιλεύτου Δημοκρατίας.

Εις την Επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι όλων των κομματικών αποχρώσεων ως κατωτέρω:

Γ. Σχοινάς – πολ. Μηχανικός

Αντ. Βλαστός Εμπορος

Η. Σκευάκης Εμπ Αντιπρόσωπος

Ιως. Χομπίτης έμπορος

Εκ μέρους της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Γ. ΔΡΑΝΔΑΚΗΣ  δικηγόρος

Ι. ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ δημοσιογράφος

ΙΩ. ΧΟΜΠΙΤΗΣ  έμπορος

Εκ μέρους της ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ- Ν.Δ

Γ. ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗΣ Ιατρός

ΕΜ. ΛΟΥΚΑΚΗΣ     πολ. Μηχανικός

Κ. ΣΤΑΓΑΚΗΣ Βιοτέχνης

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ

Ι. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ βιβλιωπόλης

Ι. ΤΡΟΥΛΙΝΟΣ Ελ. Επαγγελματίας

Μ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση