TAINIA MIKΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΜΕ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

 

 

Μια διαφορετική πρόταση από μια πολιτιστική ομάδα με ενεργή συμμετοχή στα κοινά

Η Χριστουγεννιάτικη Φαντασία είναι από τα πρώτα θεατρικά έργα που έγραψε για παιδιά η Εύα Λαδιά. Το έργο έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν από διάφορες θεατρικές ομάδες. Σε μια από αυτές ήρθε ειδικά από τα Χανιά για να την παρακολουθήσει ο αξέχαστος Ευγένιος Σπαθάρης και είχε εκφραστεί με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια για την πρωτοτυπία του θέματος.

Τώρα η «Χριστουγεννιάτικη Φαντασία» μέσω του YOUTUBE θα είναι στη διάθεση κάθε θεατρόφιλου καθώς πήρε τη μορφή ταινίας μικρού μήκους με ερμηνείες ιδανικές από γνωστούς συμπολίτες που διακρίνονται στο ερασιτεχνικό θέατρο.

Ο Μάρκος Πελαντάκης, βετεράνος στο χώρο, είχε και στο παρελθόν ερμηνεύσει ρόλο στο έργο αυτό. Πολυτάλαντος, πανταχού παρών στο ερασιτεχνικό θέατρο, προσφέρει στον τόπο του από το φως της ψυχής και του ταλέντου του

Ο Κωστής Μεργέμογλου είναι επίσης γνωστός από τη θεατρική ομάδα του Άδελε Αγίας Παρασκευής. Αξέχαστη η ερμηνεία του στον «Αλέξιο Καλλέργη» της Εύας Λαδιά, που είχε παρουσιαστεί στο θέατρο της Φορτέτζας

Ο Μανόλης Ροδινός είναι από τα παλιά στελέχη της Ερασιτεχνικής Σκηνής του Ωδείου με ανεπανάληπτες ερμηνείες σε ηθογραφίες με τη σκηνοθεσία του αξέχαστου Μανόλη Βογιατζάκη. Πρόσφατα επανήλθε στο θέατρο και είναι από τα βασικά στελέχη της θεατρικής ομάδας της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Παράλληλα είναι ο δημιουργός του Μουσείου Λαϊκής Παράδοσης και Τέχνης στο Ατσιπόπουλο, με άοκνη παρουσία σε κάθε πολιτιστική δραστηριότητα του γειτονικού προαστείου.

Ο Ανδρέας Αποκορωνιωτάκης είναι η «ψυχή» κάθε συντροφιάς με τεράστιο κοινωνικό έργο καθώς διετέλεσε πρόεδρος σε πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, σε σχολικές επιτροπές ενώ πρωτοστατεί σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση που γίνεται στο Γεράνι όπως το Καρναβάλι.
Και στο θέατρο δίνει δυναμικά το παρόν κυρίως στη θεατρική συντροφιά του Λυκείου των Ελληνίδων Ρεθύμνου.

Η Μαρία Παπαδάκη είναι το φαινόμενο θεατρικής ερμηνείας που κερδίζει και το πιο απαιτητικό κοινό. Μέλος της θεατρικής συντροφιάς του Λυκείου Ελληνίδων, είχε διακριθεί στο ρόλο της Δασκαλοχαρίκλειας του ομώνυμου έργου της Εύας Λαδιά που ολοκληρώνεται σύντομα και σε ταινία. Κατά γενική ομολογία η Μαρία θα μπορούσε να κρατήσει επάξια και τον πιο απαιτητικό ρόλο στο διεθνές δραματολόγιο.

Η Ειρήνη Λογιάκη, με έντονες κοινωνικές ανησυχίες, είναι από τα πρόσφατα αποκτήματα της τοπικής ερασιτεχνικής σκηνής. Είναι εθελόντρια αδελφή νοσοκόμος, μετά από ευδόκιμη καριέρα κρατικής λειτουργού, λάτρης της υγιεινής ζωής και πρόθυμη να προσφέρει στα κοινά
Έκανε την πρώτη της θεατρική παρουσία στο έργο της Εύας Λαδιά «ΧΙΤΩΝΑΣ» και έκτοτε συμμετέχει ενεργά και στο θεατρικό γίγνεσθαι.

Η Κική Δημητρακάκη είναι το άλλοτε παιδί «θαύμα» της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου Επισκοπής που λειτουργούσε με την φροντίδα της φωτισμένης εκπαιδευτικού Αριστέας Βαμβακά.
Επιστρέφει τώρα δυναμικά στο θέατρο και είναι σίγουρο πως θα διακριθεί αν κρίνουμε και από την ερμηνεία της στο ρόλο του Αγαθοήλ που κρατά στην «Χριστουγεννιάτικη Φαντασία».

Η Κατερίνα Σαμψών, επιτυχημένη εκπαιδευτικός προσχολικής ηλικίας, διευθύντρια του παιδικού σταθμού «Θεία Σάντυ» ασχολείται ενεργά με το θέατρο αξιοποιώντας το πηγαίο ταλέντο της. Είναι από τα βασικά στελέχη της θεατρικής συντροφιάς του Λυκείου Ελληνίδων Ρεθύμνου

Η Μαρία Φραγκιαδάκη εκτός από εξαιρετική ηθοποιός είναι μοναδική στο θεατρικό μακιγιάζ. Δείγματα δουλειάς της έχουμε θαυμάσει σε πολλές θεατρικές ομάδες. Και στην ταινία έχει πετύχει να δώσει το δικό της καλλιτεχνικό στίγμα μακιγιάροντας ιδανικά τους ηθοποιούς έτσι ώστε να «γράφουν» μοναδικά στο φακό.

Το έργο είναι μια ευχάριστη μυθοπλασία επίκαιρη και διαχρονική σε μηνύματα.
Ένα τεμπέλικο αγγελάκι και το Πνεύμα των Χριστουγέννων πρέπει να βρουν το δρόμο για τη Βηθλεέμ με την έννοια της ουσιαστικής ανακάλυψης του θείου βρέφους όπου κι αν αυτό θα γεννηθεί, διαφορετικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Και το πνεύμα του κακού έχει καταφέρει να κάνει ακόμα πιο δύσκολη την αναζήτησή τους αυτή. Θα τα καταφέρουν στο τέλος;

Το Πνεύμα των Χριστουγέννων θα συναντηθεί επιτέλους με τη Μεγάλη Γιορτή; Ο Αγαθοήλ θα ανακαλύψει τη φάτνη και το θείο βρέφος χωρίς βοήθεια άνωθεν;
Η συνέχεια στην ταινία μικρού μήκους που ανεβαίνει πριν από τα Χριστούγεννα στο YOUTUBE

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έργο της Εύας Λαδιά, πρόθυμη πάντα η σκηνοθέτις Μαρία Σακαδάκη Σακαράκη, δίδαξε τους ρόλους στους ηθοποιούς. Η Εύα Λαδιά υπογράφει τη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια, η Ειρήνη Σοφουλάκη και ο Ιμπραήμ Ζαμπία την εικονοληψία, ο Κωστής Κουκούλης την ποιότητα του ήχου, η Μαρίτα Παπαδάκη το μοντάζ ενώ ευγενώς προσέφεραν κοστούμια ο ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ και ο Μουσικοχορευτικός Όμιλος ΕΡΩΦΙΛΗ.

Σημαντικότερο είναι να τονιστεί ότι η ταινία πραγματοποιήθηκε με την εθελοντική προσφορά όλων έχοντας μοναδικό χορηγό το κέφι και τη διάθεση για πολιτιστική προσφορά όλων των συντελεστών.

Μια πρωτοβουλία που δίνει λίγο φως στις μελαγχολικές μέρες που ζούμε.

 

Αφήστε μια απάντηση