ΚΑΙ «ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ»

Του Ι. Ε. Χαλκιαδάκη

ΜΕ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ γιορτάζει ο Ελληνικός Λαός το λυτρωτικό νόημα της σημερινής ημέρας.

Ο «φέρων τας αμαρτίας» του κόσμου, που έρχεται εις την γη, φέρνει το ωραιότερο μήνυμα όλων των εποχών. Την ελπίδα, την ευδοκίαν της ειρήνης. Μήνυμα που απευθύνεται προς όλους «΄Ελληνες ή βαρβάρους» μαύρους ή λευκούς, δούλους ή αφέντες. Σε όλους απευθύνεται το πανανθρώπινο μήνυμα της ειρήνης.

Οι ΄Έλληνες το νιώθουν περισσότερο από κάθε άλλο Λαό, αυτό το μήνυμα γιατι την ειρήνη την στερήθηκαν όσο κανείς άλλος. Η Ειρήνη στο ευρύτερο και βαθύτερο νόημα που την συμβολίζει των η Γέννηση του Θεανθρώπου, δεν αφορά μόνο τις διαμάχες μεταξύ των Εθνών.

Απευθύνεται πιο πολύ στον άνθρωπο, προς τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται. Στην ίδια στέγη, στην ίδια γειτονία, στην ίδια πόλη, στην ίδια χώρα, στον ίδιο πλανήτη Γη, μέχρι να φθάσουμε να μιλάμε για το πλανητικό στερέωμα.

Η λυτρωτική δύναμη του νοήματος του, συνιστά ορόσημο που διώχνει το μίσος, απομακρύνει την κακία, εξαφανίζει τις αντιθέσεις και εδραιώνει την αγάπη.

Η χώρα μας πέρασε μια φοβερή δοκιμασία από την 7 χρονη κατάργηση της Δημοκρατίας. Οι στρουρωτήδες του Λαού μας, πραγματικοί αντίχριστοι, δηλητηρίασαν με το απαίσια μικρόβιά τους την πολιτική, την κοινωνική και οικονομική ζωή στη χώρα μας. Αποτελεί ευτύχημα το γεγονός ότι στον ένα χρόνο που πέρασεέγιναν σημαντικά βήματα, που αν δεν ανακούφισαν  εντελώς το Λαό μας,  του αναπτέρωσαν τις ελπίδες και τον φέρνουν με τις καλλίτερες προϋποθέσεις να δεχθεί τον ερχομό του Θείου Βρέφους και του ωραίου μηνύματός Του.

Οι νέοι της χώρας μας, οι νέοι όλων των χωρών, έχουν κάνει λάβαρό τους το σημερινό μήνυμα του Θεανθρώπου: «ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ». Και είναι τούτο το καλλίτερο σημάδι για το μέλλον του ανθρώπου στον πλανήτη μας.

Μακάρι για άλλη μια φορά η ακτινοβολία της φτωχής Φάτνης της Βηθλεέμ, που δέχεται σήμερα το Θείο Βρέφος να στείλει στην άμοιρη χώρα μας την αγάπη και την ομόνοια για να ξεκινήσομε μονιασμένοι και να οικοδομήσουμε μια καλύτερη μοίρα στον Λαό της.

Η προσδοκία αυτή, κάνει την  ταπεινή τούτη στήλη να βλέπει ξανά σήμερα τα φτερά των αγγέλων και το σάλπισμα τους «ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ»,  όχι μόνο σαν  ευχή, μα σαν προφητεία και υπόσχεση στην μεγάλη ώρα που υποληθεύει.

Εφημ. «Ρεθεμνιώτικα Νέα»

25/12/1975

Αφήστε μια απάντηση