ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΩΣ  

ΚΡΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 1981

 

 

Έναν ακόμα θρίαμβο σημείωσε στο ενεργητικό της η Ρεθεμνιώτικη χορωδία, στο βράδυ της π. Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς.

Όπως είναι γνωστό η χορωδία μας μαζί με τις χορωδίες Αταλάντης και Νικαίας, άνοιξαν την σειρά των εκδηλώσεων ΕΚΦΡΑΣΗ 80-81 που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Φεβρουαρίου. Γνωστό είναι πως τις εκδηλώσεις αυτές οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών.

Πριν από την εμφάνιση της χορωδίας μας μίλησε για λίγο ο κ. Μάνος Αστρινάκης ο οποίος είπε τα εξής:

Η ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ

ΤΟΥ Κ. ΑΣΤΡΙΝΟΥ

«Κυρίες, Δεσποινίδες και Κύριοι,

Ο Μαέστρος και η Ρεθεμνιώτικη χορωδία σας καλησπερίζουν και σας καλωσωρίζουν στην αποψινή εκδήλωση που ωργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Επιστημών.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που υποβληθήκατε στην ταλαιπωρία του κρύου και των αποστάσεων να έρθετε να μας ακούσετε.

Και θα είμαστε ευτυχείς αν αυτή την ταλαιπωρία σας αντισταθμίσουμε λίγο με τα τραγούδια μας και τη χαρά που εκφράζεται στα πρόσωπα μας ανταμώνοντας τόσο πολλά και τόσο αγαπημένα πρόσωπα».

 

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Έπειτα η Ρεθεμνιώτικη χορωδία με διευθυντή τον κ. Χ.Πραματευτάκη παρουσίασε το εξής πρόγραμμα:

«Στερνή ώρα» (Πραματευτάκη – Αντωνοπούλου), «Νυκτερινό» (Πραματευτάκη, Λίτινα), «Με το λύχνο του άστρου» (Μ. Θεοδωράκη), «Είμαστε δυό» (Μ.Θεοδωράκη), «Άμα λευτερωθεί η Κρήτη» (Μ.Χατζηδάκη), «Ριζίτικα», «Μαντινάδες», «Στο Ρέθεμνος» (Πραματευτάκη – Λίτνα), «Μπαλλάντα στο θλιβερό χαμόγελο» (Πραματευτάκη – Σανουδάκη). Εκτός από το δικό της πρόγραμμα η χορωδία μας ερμήνευσε με τις άλλες δύο μαζί τα έργα «Χορός των σκλάβων» (Βέρντι) και «Νεότητα» (Δ.Ροδίου).

Βέβαια και οι χορωδίες Νικαίας και Αταλάντης ήταν αξιόλογες όμως η δικιά μας κατά γενική ομολογία ξεχώρισε.

Ίσως γιατί τα μέλη της κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να διακριθούν. Ίσως γιατί το πρόγραμμα που παρουσίασαν άρεσε πιο πολύ για την ποικιλία του ρεπερτορίου του. Ίσως γιατί το ρεθεμνιώτικο φιλότιμο έπρεπε ακόμα μια φορά να θριαμβεύσει. Συγχαίρομε τη χορωδία μας για την καινούργια της αυτή επιτυχία. Και την ευχαριστούμε που τίμησε τον τόπο μας ακόμα μια φορά

Αφήστε μια απάντηση