«Η ΟΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ»

ΚΡΗΤΙΚΑ ΝΑΚΛΙΑ

 

 

-Γροικάς το, Τριανταφυλλιά; Οι γυναίκεςλέει θα πηγαίνουνε στην  κάλπη σαν και τσ’ άντρες να ψηφίσουνε…Εχάθηκ’ η γιανθρωπιά από τον κόσμο τάξε..Ηθελαν να κατέω ποιος την έκανε ετούτη να την μπρόβα.

-Να τονε κάμεις είντα;

– Να του σύρω τ’ αφθχιάν του.

-Μη σκοτίζεσαι μα κιανείς δε φταίει πάρα του διαόλου το μιλέτι οι γυναίκες. Εμείς ήμαστονεαπου βάνομε την ουρά μας όπου κι ‘ αν είναι..

Την μύτη μας εδώ να πεις γιατιορά δεν έομε κι αν είναι.

  • Μα δεν κατέεις την παροιμία; Κάτσε να σου την πω. Οντεν έπλασε ο Θεός τον Αδάμ σκέφτηκε να πλάσει και μια γυναίκα –καλλιά και καλλιάήτονεμωρε κοπέλια να μας έπλαθε.
  • Γιάντα μπρε;
  • Μπέμπει το λοιπός ναμός ως λένε τα χαρθιά των Αγγέλων του να πάει να βγάλει από τον Αδάμ έναν πλευρό να του το φέρει να πλάσει μ’αυτό τη γυναίκα. Στη στράτα του να συναπαντά ο Σεϊτάνης.
  • Οχρουτσην του απ’οπου ναι βαφτισμενοιανθρώποι. Και λέει του: Είντα βαστάς;
  • Λε εν πλευρό του Αδάμ και το πάω του Κυρίου να πλάσει τη γυναίκα.
  • Λε για να το δω; Και γελά τονε και δουδει του το Αρπά το ό οξω από δω και γλακά και βουτά μιαν τρύπα. Ζυγώνει ο Αγγελος του Θεού τον τρισκατάρατο μα πού να  τότε πιάσει… Οντεμίς η τρύπα ήτονεακρόμιτσή του αναθεματισμένου κι’ εξαβατζερνε ή –για-όραν του.

Πιάνει τονεαπου την ουρά και ξεφλουμπίζει ή –γι-οράν του. Πάει κι ο Άγγελος και παρουσιάζεται στον Κύριο – Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου- κι ο Θεός δεν εμάνισεπαρα παίρνει την ουρά κι απουφτή έπλασε την Ευα. Γροικάς το; Γροικώ να λεης.

ΑΠΟ ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ 1965

Αφήστε μια απάντηση