Επικήδειος από την Θέμιδα Παπαπαναγιώτου για την Όλγα Παδουβά

 

5-2-2020

 

Αγαπημένη μου Όλγα

 

Mε τα φτερά της φαντασίας μου σε βλέπω να ξεπερνάς τα σκαλοπάτια της πρόσκαιρης ζωής και να προχωράς στο ολόφωτο και γαλανό βασίλειο τον ολοζώντανων νεκρών.

 

Πριν όμως σε καλοδεχτούν οι άγγελοι, στάσου για μία στιγμή στο κατώφλι της μεγάλης πόρτας, και χάρισέ μας την τελευταία σου μάτια, τη γεμάτη καλοσύνη, ζεστασιά και ευγένεια, που απλόχερα χάριζες πάντα σε όποιον συναντούσε.

 

Όλοι όσοι σε γνωρίσαμε, σε εκτιμούσαμε και σε αγαπούσαμε, δεν θα σε λησμονήσουμε ποτέ, γιατί οι νεκροί πεθαίνουν μόνον όταν τους λησμονούμε.

 

Στον ανείπωτο πόνο του αγαπημένου σου Κώστα, σαν βάλσαμο θα τον συνοδεύει αδιάκοπα η αμέτρητη αγάπη που του χάρισες.

 

Στάθηκες δίπλα του, στο πλάι του, ποτέ ένα βήμα μπροστά αλλά ούτε και πίσω, ως αληθινή σύζυγος και σύντροφος, έτσι όπως ξέρει να στέκεται μία κυρία, γνήσια γυναίκα στρατιωτικού.

 

Με την αυταπάρνηση της σωστής μάνας ανέδειξες ένα αξιόλογο παιδί πού πάντα με καμάρι μιλούσε για την οικογένειά του.

 

Περήφανη Ελληνίδα, ήξερες να τιμάς τη θέση σου όπου και μ όποιον κι αν βρισκόσουν .

 

Εργάστηκες όσο καμιά άλλη, με πάθος και αφοσίωση, τιμώντας την ιδεολογική σου θέση στο χώρο που είχες ενταχθεί.

 

Ετίμησες στην πατρίδα σου αλλά και τη γενέτειρα σου, έτσι γενναία όπως ξέρουν να τιμούν τον τόπο τους όσοι κατάγονται από τα περήφανα ,εγκαταλελειμμένα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

 

Ηρθες στη ζωή για να δώσεις νόημα στην ανθρώπινη υπόσταση όπως τη συνέλαβε η θεϊκή δημιουργία, με ιερότητα και ταπείνωση.

 

Το πρόσωπό σου δεν έπαψε ποτέ να λάμπει από τη χαρά της ζωής, από την αγάπη για τον άνθρωπο από την αδιάκοπη προσφορά προς
για το συνάνθρωπο.

 

Και έτσι επιβλητική, γελαστή κι ολοφώτεινη, μας χαιρετάς με ανεξίτηλη την μορφή και την ακτινοβολία σου , αφήνοντας στις καρδιές και τις μνήμες μας το αστείρευτο χαμόγελο του ανθρώπου που ήρθε στη ζωή για να αγαπήσει και να προσφέρει την καλοσυνάτη του αγκαλιά.

 

Περισσεύει η συγκίνηση, ξεχειλίζει η θλίψη μας, και αντιλαλούν οι προσευχές κι η προσδοκία μας να σε αισθανόμαστε να γαληνεύεις με αγαλλίαση εκεί στη γειτονιά των αγγέλων, όσο σηκώνουμε τα μάτια να σ αντικρύσουμε στον ουρανό , ψηλά…

 

 

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη μας Όλγα

Σε γη και ουρανό θα περπατάς πάντα αγέρωχα

Αφήστε μια απάντηση