ΔΙΑΚHΡYΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ – ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ– Ν. ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Του Ι. Ε. Χαλκιαδάκη

Η 17Η Νοεμβρίου 1974 πλησιάζει. Θα είναι η πρώτη εκλογή βουλευτών μετά την απαλλαγή της χώρας από τη δικτατορία . από την τελευταία εκλογή έχουν περάσει 10 χρόνια. Ισάριθμες νέες γενιές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές. Το θέμα της Κύπρου παραμένει άλυτο. Άλλα τεράστια προβλήματα περιμένουν και απαιτούν λύση, ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας , το οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα, το καθεστωτικό, η παιδεία.  Και όλα αυτά τα προβλήματα συνθέτουν την κρισιμότητα της εκλογής της 17ης Νοέμβριου 1974.

Η Ένωση Κέντρου =Νέες Δυνάμεις είναι το μόνο κόμμα, που μπορεί να δώσει υπεύθυνα τις σωστές λύσεις σε όλα τα θέματα. Δεν είναι προσωποπαγές κόμμα. Έχει ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα, δημοκρατική διάρθρωση. Η ηγεσία του είναι αιρετή και δε στηρίζεται σε κανένα προνόμιο και καμία επιβολή. Ο πρόεδρος του κόμματος αναδείχθηκε άξιος για το αξίωμα αυτό με την ανυποχώρητή στάση του απέναντι στη δικτατορία και με τον απαράμιλλο τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της Κύπρου. Είναι ο μόνος Αρχηγός κόμματος που έμεινε όλο τον καιρό της σκλαβιάς στη Ελλάδα, δεν έφυγε ούτε μια στιγμή. Η χούντα τον συνέλαβε, τον εκτόπισε στην Γυάρο και άλλου, πολλές φορές, αλλά δεν τον λύγισε. Ο κ. Μαύρος  την αντιμετώπισε με την περηφάνεια του ελευθέρου ανθρώπου και με αδούλωτο φρόνημα. Την  καυτηρίασε και την κατήγγειλε σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Περιβάλλεται από κορυφαίες προσωπικότητες της αντιστάσεως της Επιστήμης και της πολιτικής.

Το πρόγραμμα του κόμματος, ο Πρόεδρος και τα στελέχη του, που χωρίς αμφιβολία είναι ό,τι εκλεκτό έχει να επιδείξει , η Ελληνική κοινωνία αποτελούν τη ζωντανή εγγύηση ότι θα δοθούν οι καλύτερες λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα της χώρας και του Λαού μας. Θα εξασφαλισθεί  στο μέλλον κάθε κίνδυνος δικτατορίας, θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι του πραξικοπήματος, του 1967, θα δοθεί στη χώρα το πολίτευμα , που θέλει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, η αβασίλευτη δημοκρατία. Θα ανυψώσει η Ε. Κ – Ν. Δ την οικονομική και κοινωνική θέση των αγροτών, εργατών και του εμπορίου. Θα εκσυγχρονίσει την ελληνική παιδεία. Θα αποκαταστήσει τη σύμπνοια στον εθνικό στρατό και την εμπιστοσύνη ανάμεσα στο Στρατό και το Λαό. Θα αναμορφώσει το σύστημα της κοινωνικής ασφαλίσεως, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις συντάξεις του ΟΓΑ, ΤΟΥ ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και των άλλων ασφαλιστικών οργανισμών ώστε η ελληνική κοινωνία να απαλλαγεί από το φόβο της πείνας και της αρρώστιας.

Στο νομό μας η Ένωσης Κέντρου – Νέες Δυνάμεις ζητεί την ψήφο του Λαού με τους εκλεκτούς υποψηφίους της ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΡΑΜΟΥΝΤΑΝΗ τραπεζιτικό, από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου και τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΜΙΧΕΛΑΚΗ πολιτικό μηχανικό  από την Αργυρούπολη Ρεθύμνης. Και οι δύο είναι γνωστοί και θαρραλέοι και αμετακίνητοι – αγωνιστές της Δημοκρατίας, με συνέπεια και συνέχεια, χωρίς προσωπικές βλέψεις. Με μοναδική φιλοδοξία να υπηρετήσουν τον τόπο μας και να τιμήσουν τις Εθνικές και Δημοκρατικές παραδόσεις των οικογενειών του, να προβάλλουν  τα τοπικά ζητήματα, μαζί με τα γενικότερα και να αξιώσουν τη δίκαιη και ευνοϊκή λύση τους.

Η Ε.Κ. – Ν-Δ.  είναι αναμφίβολα το κόμμα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού του νομού μας, το κόμμα  που ταιριάζει στην υπερήφανη παράδοσή του, που συνεχίζει τον δημοκρατικό αγώνα του βενιζελισμού και της Ενώσεως Κέντρου, που με σοβαρότητα, χωρίς εξαλλοσύνη, θα οδηγήσει την Ελλάδα στην πρόοδο και τη αληθινή Δημοκρατία.

Η δεξιά μένει πάντα ίδια. Αν αλλάσει όνομα και έμβλημα, το πρόσωπο και το ύφος της- και η πολιτική της δεν μεταβάλλονται.

Εξ άλλου οι κρίσιμες  ώρες, που ζούμε, δεν επιτρέπουν καμιά διάσπαση. Οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου εχουν χρέος να συσπειρωθούν γύρω από το μόνο αληθινό κόμμα της Δημοκρατίας: την Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις. Δεν επιτρέπεται να σκορπίσουν  και να δώσουν έτσι την ευκαιρία στην Δεξιά να επικρατήσει, ενώ απειλεί την μειοψηφία.

Η Δημοκρατική παράταξη, αποτελεί τη μεγάλη πλειοψηφία του Νομού μας. Συσπειρωμένη στην Ένωση Κέντρου – Νέες Δυνάμεις θα δώσει την πολιτική μάχη της και σίγουρα θα επιτύχει και αυτή τη φορά νίκη μεγαλειώδη.

Ρέθυμνο 19 Οκτωβρίου 1974

Η επιτροπή Ρεθύμνης Ε.Κ.  – Ν. Δ

Ιωάννης Χαλκιαδάκης τ. Πρόεδρος Δ. Σ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

Στυλ. Ψυχουντάκης τ. Δήμαρχος   Ιωάννης Πουλακάκης αξιωματικός ε. α.

Ευαγ. Νησιανάκης Φαρμακοποιός            Πέτρος Πετρακάκης έμπορος

Νικόλαος Κατσιράκης Εμπορος                Νικ. Φουρτίνης αξιωματικός ε. α

Γεωργία Δρανδάκη οδοντίατρος                Ιωαν. Ζαχαριουδάκης έμπορος

Μιχαήλ Παπαδάκης δικηγόρος                  Βασίλειος Παπαβασιλείου έμπορος

Γεώργιος Δρανδάκης δικηγόρος               Ζαχαρίας Λίτινας  εμπορος

Εμμ. Τσιριμονάκης δικηγόρος                    Δημήτριος Βαρούχας τραπεζιτικός

Παντελής Σιγανός δικηγόρος                     Γεώργιος  Περδικάκης εμπειροτέχνης

Κων/νος Αντωνάκης δικηγόρος                 Εμμ. Γεργ. Πορτάλιος Εμπορος

Γεώργιος Παπαδάκης δικηγόρος              Ευαγγ. Ρομπολας έμπορος

Λεων. Βαρούχας συντ. Τραπεζιτικός        Λάκης Ιερωνυμάκης εμπορος

Μιχαήλ Καλλέργης αυτοκινιτιστής             Μαριάνα Ν. Δασκαλάκη Εμπορος

Στυλιανός Σταγάκης Κρεοπώλης              Βεατρίκη Βασιλ. Σπανδάγου

Ιάκωβος Ξεξάκης συντ. Χωρ/κής               Λάμπρος Ριζικιανός εμπορος

Νικόλαος Ψύρρης κτηματίας                      Γιώργος Μουσούρος Κτηματίας

 

Εφημ. «Ρεθεμνιώτικα Νέα»

1/11/1974

Αφήστε μια απάντηση