Γιάννης Χαλκιαδάκης

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης,ιδρυτής, εκδότης και δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών έπειτα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Είχε παραβρεθεί σε εκδήλωση για τον Γιώργο Βογιατζάκη και επιστρέφοντας στο σπίτι του ένοιωσε την πρώτη αδιαθεσία Νοσηλεύτηκε αρκετές μέρες στην μονάδα εντατικής αλλά αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ατσιπάδες Αγίου Βασιλείου, στις 23 Δεκεμβρίου 1925.
Γονείς του, ο παπα Μανόλης και η πρεσβυτέρα Αγάπη. Αν και απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, οι πολιτικές του ανησυχίες και πεποιθήσεις δεν έφεραν ποτέ στον ίδιο τον διορισμό στο δημόσιο ως δάσκαλος. Η Χούντα έπαιξε το δικό της ρόλο σε αυτό. Νωρίτερα η αγωνιστική του δράση τον έφερε αντιμέτωπο ακόμα και με τις κατοχικές δυνάμεις των Γερμανών στο 2ο Π.Π.

Το 1965 δημιούργησε την εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», η οποία ως σήμερα αποτελεί ένα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στο νομό μας.
Πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρίας λαϊκής βάσης «Ρεθυμνιακή», πρόεδρος της ΕΑΡ όπου επί της θητείας του η ομάδα ανέβηκε στην Α΄Εθνική Κατηγορία.
Ένας εκ των βασικών συντελεστών του ξενοδοχείου EL GRECO μέσω τους οποίου μπήκε ουσιαστικά ο θεμέλιος λίθος στο τουρισμό του Ρεθύμνου.
Φιλόδοξος χαρακτήρας, ταπεινή φυσιογνωμία, από τους πρωτοπόρους σε πολλούς τομείς της δημόσιας ζωής του τόπου μας, αφού η ενασχόλησή του με τα κοινά μετρά δεκαετίες ολόκληρες.

Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης δημιούργησε την τυπογραφική εταιρία «Γραφοτεχνική Κρήτης» μια από τις σημαντικότερες εταιρίες στο Ρέθυμνο στον αναπτυξιακό τομέα. Από τα τελευταία του επιτεύγματα, η τηλεόραση Creta Channel (σήμερα TV Creta), της οποίας διατέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. όλα αυτά τα χρόνια.
Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση αφήνοντας το γιό του Μανώλη να συνεχίσει την πορεία που ο ίδιος με αγώνες διέγραψε στην ιστορία του Ρεθύμνου. Πέρασε τον τελευταίο καιρό ως καλός παππούς των εγγονιών του, στα οποία αφιέρωσε και τις τελευταίους μήνες της ζωής του.
Ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου:
«Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, με το άγγελμα του θανάτου του Γιάννη Χαλκιαδάκη, του ευπατρίδη της δημοσιογραφίας, ενός ανθρώπου με πολυσχιδή δράση σε πολλούς τομείς του Ρεθύμνου, ιδρυτικού μέλους της κίνησης για τη δημιουργία τουριστικών υποδομών στην πόλη μας, εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης της εταιρείας λαϊκής βάσης ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ, εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. »

Δήλωση της Νομάρχη Ηρακλείου, κ. Βαγγελιώς Σχοιναράκη – Ηλιάκη,
για το θάνατο του ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας «Ρεθεμνιώτικα Νέα», ιδιοκτήτη του Creta Channel, Γιάννη Χαλκιαδάκη.

«Έφυγε σήμερα ο Γιάννης Χαλκιαδάκης, ιδρυτής και εκδότης – Διευθυντής της εφημερίδας «Ρεθεμνιώτικα Νέα», και ιδιοκτήτης του Creta Chanel. Ο Γιάννης Χαλκιαδάκης υπήρξε Άξιος πολίτης του τόπου του.
Για πολλά χρόνια υπηρέτησε το χώρο της δημοσιογραφίας και οργάνωσε την εφημερίδα σε δύσκολους καιρούς με σύνεση, ευγένεια και καλοσύνη. Έχοντας ο ίδιος χαρίσματα οργανωτικά, αλλά και ψυχικά, κατόρθωσε να βάλει τη σφραγίδα του στα επαρχιακά Μ.Μ.Ε.
Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»
Β.Κ

Αφήστε μια απάντηση